DAMn Food Waste trekt 2500 bezoekers.

Na weken van voorbereiding barstte het DAMn Food Waste-festival op 20 september los op het Grote Kerkplein in Zwolle. De Partij voor Cultuur was verantwoordelijk voor de campagne voorafgaand aan het festival. Gelukkig kreeg de Partij hulp van een geweldig vrijwilligersteam en was er een innige samenwerking met Natuur en Milieu Overijssel en Youth Food Movement Zwolle.

Hieronder een explainer die de PVC voor Damn Food Waste produceerde:

De organisatie van Damn Food Waste was na het eerste evenement in Amsterdam (5000 bezoekers) en het tweede in Groningen (2000 bezoekers) uitgegaan van zo’n 1000 belangstellenden. Logisch, want Zwolle is wat kleiner. Wij beloofden hen er meer. Het was spannend of we gelijk zouden krijgen.

Onze acties (actie 1, actie 2 & actie 3) bleken succesvol. Bovendien waren Alma Streefkerk (van Natuur en Milieu Overijssel) en PVC-partijleider Martijn van Hese (tevens presentatoren op het festival zelf) niet weg te slaan uit de lokale media.

Martijn van Hese en Alma Streefkerk in ‘t nieuws:

Een totaalaantal van 2500 mensen kwam op het festival af. Uiteraard was dat ook te danken aan de aankleding en programmering verzorgd door Groenkapje, de fijne tunes van de DJ’s van SoulClap, de strakke organisatie (Gemeente Zwolle, Provincie Overijssel en verschillende ondernemers) en het prima nazomer weer.

De sfeer was fantastisch! Bekijk de foto’s op de DFW page.

Aftermovie: