Voor de zomer maakte de Partij voor Cultuur (PVC) een televisieprogramma in opdracht van de Provincie Overijssel en de Gemeente Zwolle. Dit om het huidige cultuurbeleid van de die stad te duiden. En om vooruit te kijken naar de toekomst. Want in het najaar komt de Zwolle met een nieuw beleid, en de gemeente wil dit interactief tot stand laten komen.

In het programma ‘PVC-TV’ geeft presentator en partijleider van de PVC het woord aan prominenten uit de Zwolse cultuursector (o.a. de Zwolse Theaters, Museum De Fundatie, Theater Young Ones, Stedelijk Museum, Stadkamer, Hedon, Gnaffel, Doas & ArtEZ). Maar ook wethouder Jan Brink (cultuur), de kleinere culturele ondernemers, het publiek, kunstenaars, muzikanten en geĆÆnteresseerde inwoners van Zwolle komen voor het voetlicht. Het programma duurt veertig minuten en wordt muzikaal omijst door o.a. het Kameroperahuis, Roots Rising, Tom Edskes, De Alliantie, Daan van de Konijnenburg en Muppetstuff. Ook de door de PVC aangestelde Stadsdichter en Nachtburgemeester van Zwolle maken hun opwachting in PVC-TV.

Vegetariƫrs en mensen met een zwakke maag, opgelet: In het (praat-)programma wordt een half (biologisch) varken door slager Herman Haverkort verdeeld. Dat varken staat voor al het geld dat jaarlijks in Zwolle naar cultuur gaat.