In alweer de derde aflevering van PVC-TV staat het experiment centraal. Waarom maken creatieven wat ze maken? Wat is hun drijfveer? En wat is de rol van subculturen in het cultuurlandschap? Voor het eerst met PVC-huisband Roots Rising! En dat klinkt!

In de studio is Bert “Julie-July” Heerink hoofdgast en hij vertelt over zijn nieuwe expositie. Ook aan tafel: Boudewijn Koops en Jules van Rijn, zij maakten de voorstelling ‘Boys Don’t Cry’ en baseerde die voorstelling op hun heftige jeugd. Miou Amadée en Fabian Schrijver schuiven ook aan en leggen uit welke revolutie Roots Rising teweeg wil brengen.

Verder gaan we op bezoek bij een TV-maker, een vinyl-junky, een tattooshop een graffiti-artiest en een jazzinitiatief.

Trivia: PVCTV 3 werd gemaakt met een totaal budget van wel 0,- euro. En zou niet bestaan zonder de belangeloze medewerking van: PENTAV, Musc Sound, Iwan Kolk producties, Ruimtetuig, SB-creative, Strikbeats & RTVZOo!