De Partij voor Cultuur organiseerde op 29 juni een debat over culturele samenwerking in Twente, in het Rabotheater in Hengelo.

Op “PVC’s Grote Twentse Culturele Samenwerkingsverbanden Show” kwamen vragen aan bod als: “Op welke onderwerpen kun je elkaar versterken, hoe doe je dat en wat en wie heb je daarvoor nodig? Wat gebeurt er als instellingen gedwongen worden om met elkaar samen te werken. En wat gebeurt er als je niet alleen de directies, maar juist de uitvoerenden in de kunst en cultuur laat samenwerken?” Klik HIER voor foto’s van Frans Mensink.

TV Enschede was ook van de Partij en maakte i.s.m. Jij&Overijssel een samenvatting in twee delen:

(Tekst gaat verder onder de video’s.)

 

De Partij voor Cultuur (PVC) was als onafhankelijke partij oprecht benieuwd naar de culturele stand van zaken in de regio en daagde de sprekers van diverse culturele instellingen (Joris Kemps van Hof88, Rein Kroes van het Vestzaktheater, Willem Jaap Zwart van Concordia, Marcel Bok programmaraad De Kappen, Lous Kerkhof van Crea Hengelo, Angelina Schoonewille van Kaliber Kunstenschool, Rinze van der Wal van Atak, Quinta Clason als Cultuurmakelaar Oldenzaal, Johan de Jong van Metropool, Arnoud Odding van het Rijksmuseum Twenthe, Jacques Thomassen als voorzitter raad van toezicht Bieb Hengelo en Hans de Gruil van HeArtPool) uit om hierover met elkaar en het publiek, constructief in debat te gaan. Dat gebeurde in een niet alledaagse setting, maar met een twist, want daar staat de PVC bekend om. Zo nam de PVC haar huisband Roots Rising mee en vroeg lokale kunstenaars en muzikanten (Pier van Dijk, Merit De Jong, Martin Oostenrijk, Heleen van der Veen, Theo & Louise, Esther de Vries, Rijk Willems en Frans Mensink) het gesprek op eigen wijze te duiden.