Op 18 januari zonden we PVCradio uit vanuit Café Koos.

 

U luistert uur 1 hier terug:

 

Dat ging over:

Kunst: Er staan inmiddels beelden van hem voor Waanders in de Broeren, z’n sculptuur dat op Lowlands stond krijgt een plek bij het Cibap. En kunstenaar Ronald A. Westerhuis blijft druk. Zo wordt er onder andere hard gewerkt aan het MH17monument dat Westerhuis en zijn team maken. Over dát en meer spreken we de kunstenaar in PVCradio.

Muziek: We spreken Eric Delobel van Hedon over het bezoekersaantal-record van het poppodium. Ook is hij aankomende dagen flink aan het rondkijken op Eurosonic Noorderslag, wat springt er uit?! Hedon houdt op het moment audities voor een nieuwe “superband”. Wat behelst dat? Hoor het woensdag in PVC-radio!

Ontspanning: De baas van Café Koos: Rene van der Reijden zat aan tafel, en nam voor ‘t gemak Henk Zomer mee. Wat speelt er in Koos? En wat kunnen we verwachten?

Ondernemerschap: Paul van der Ham is opperhoofd van Galerie Het Langhuis. Dat vandaag twee jaar subsidieloos door het leven gaat. Twee jaar geleden opende Jeroen van Doornik als kersverse Nachtburgemeester “het Langhuis nieuwe stijl”. Hoe is het de organisatie in de afgelopen twee jaar vergaan? Paul doet een boekje open. Ook schuift Arjan Snoeijer aan, beheerder van Goudsteeg 12. Hoe zit de samenwerking met het Langhuis in elkaar?

 

Uur 2 terugluisteren:

 

Met als onderwerpen:

Politiek: Sonja Paauw, fractievoorzitter van de Zwolse D66 fractie is woensdag van de partij bij PVCradio. D66 is nú al aan het inventariseren wat ze in het culturele veld kan oppikken voor het verkiezingsprogramma voor 2018/’22 (gemeenteraadsverkiezingen). Regeren is vooruitzien, maar is dit niet wat vroeg in een wereld die continu verandert? Gisteren had de fractie een gesprek met mensen die werkzaam zijn in het culturele. Wat is de uitkomst?

Theater: Jolmer Versteeg is artistiek leider van Theatergroep De Jonge Honden. Steeds bekender in Zwolle. De groep kreeg onlangs een starbudget voor een groot theater spektakel van de gemeente Olst/Wijhe. Operatie IJssellinie speelt in de openlucht, op landgoed De Haere. Waarbij publiek in legertrucks door het landschap wordt verplaatst, samen genieten in het prachtige landschap met haar verscholen bunkers. We spreken Jolmer over de plannen.

Column: De vaste column is wederom van Frank Futselaar. De enige docent politiek & humor van Nederland heeft zich laten inspireren door het jaarsalaris van RTVOost directeur Marcel Oude Wesselink. Als dat maar goed gaat…

Stadsdichter: In november was ze ook al te gast. CU frontvrouw Gerdien Rots. Ze vertelde ons dat ze werk zou maken van een nieuwe Zwolse Stadsdichter. En warempel: uit 10 kandidaten is een selectie van drie dichters gemaakt. Op 26 januari heeft Zwolle er weer één. Gerdien licht een tipje van de sluier op.

Muziek dankzij: The Dawkster!