15 februari,  Stadscafé BLIJ

De live radio-uitzendingen van Partij voor Cultuur – Radio komen dit seizoen elke derde woensdag van de maand vanaf een (wisselende) locatie uit de binnenstad van Zwolle. Iedereen kan daarbij aanwezig zijn. En: Soms mag je meepraten. Over lokale zaken, en ver daarbuiten. Over nieuws dat u van te voren wilt vertellen of wil horen! Op 15 februari waren we te gast bij Stadscafé Blij.

TERUGLUISTEREN:

UUR 1:

 

UUR 2:

 

In deze uitzending:

De verboden muzikant, een nieuwe Nederlander, de oude prins en de toekomst van het stedelijk. Ze kwamen allemaal aan bod tijdens deze uitzending van PVC Radio.

Nathan Jacob Dillen speelde op verzoek van treinreizigers een liedje op zijn klarinet. Hij werd daarvoor beboet en haalde daarmee het nieuws. Maar wie is deze Zwolse muzikant eigenlijk? En haalt hij overal te pas en te onpas zijn instrument te voorschijn?

De Horeca Evenementen Stichting Zwolle (HESZ) bedient tegenwoordig niet alleen de natte, maar ook de droge horeca. Maar is dat nog wel nodig, nu we een Zwolle Fonds hebben? We vroegen het aan Ton Leensen en Sander Dol.

Ook aan tafel, Nicolas Mansfield directeur van de Nederlandse Reisopera die als Brit na de Brexit Nederlander werd. Kees Smits de kersverse stadsdichter van Zwolle laat van zich horen. Wethouder Jan Brink kwam praten over het stedelijk museum. En hoofdredacteuren, journalisten en freelancers van Zwolse media kwamenn tezamen aan tafel om te praten over de kwaliteit van de lokale media en de toekomst van de Zwolse journalistiek.

En verder…
Eugenie Reichenbach ging voor ons op reportage en de uitzending is niet compleet zonder column van onze eigen Frank Futselaar.

De muziek werd verzorgd door DJ the Dawgster, de presentatie is in handen van Jeroen van Doornik en Marieke van Bolderen. Omdat Martijn van Hese ziek was nam radiopresentator Wim Schluter de honneurs waar.