De Nachtburgemeesters waren in Delft.

Het nachtburgemeesterscongres is een jaarlijks terugkerend evenement voor nachtburgemeesters, maar ook voor de stad. Dit jaar vond het congres plaats in de stad Delft, waarvan Leo Quack nachtburgemeester is. Er werd gesproken over actuele onderwerpen die veelal het nachtleven aangaan. Hierbij wordt er onderling, maar ook met wethouder, burgemeester en spelers uit het nachtelijke speelveld kennis uitgewisseld. Het congres biedt de kans om de organiserende stad te laten zien, dat werd uitgebreid gedaan. Met een borrel in diverse horeca werd het formele gedeelte feestelijk afgesloten.

Nog niet eerder was er een volledig verslag in beeld en geluid van het nachtburgemeesterscongres. In aflevering #4 van Partij voor Cultuur TV krijgt u een mooi overzicht.

In 2018 wordt het nachtburgemeesterscongres in Zwolle georganiseerd. Een unieke kans voor de stad, omdat de kans op een terugkeer naar dezelfde stad zeer klein is met een toenemend aantal steden waar een nachtburgemeester wordt aangesteld. Nachtburgemeester Jeroen van Doornik en partijleider Martijn van Hese van de Partij voor Cultuur zijn al begonnen met de voorbereidingen.