De Partij voor Cultuur zal in één van de eerste raadsvergaderingen ná de gemeenteraadsverkiezingen Kees de groot en Marcel Bierling aanstellen als nachtburgemeesterduo van nachterstandsgebied Enschede.

Dit naar Zwols Model, bij dictatoriaal decreet en zonder verkiezingen (dus zoals de PVC het eerder deed).  Partijleider Martijn van Hese zegt daarover: “Tegenwoordig kun je op elke scheet stemmen voor je hem geroken hebt, inhoudsloos. Marcel en Kees zullen eerst ballen aan de functie geven, duiden wat de functie inhoudt. Daarna, over een aantal jaar,  organiseren we wel verkiezingen. Nu het internationale nachtburgemeestercongres in november naar Zwolle komt is het zaak de boel in de Provincie Overijssel eens flink op te schudden en regio’s te verbinden. ”

Lees HIER een uitgebreid artikel over Enschede en bekijk hieronder de video die geschoten is tijdens het interview voorafgaand aan dat artikel.

(Foto hierboven: Cyril Wermers)