Muziek-podium Paco Plumtrek, is een laagdrempelig podium in Almelo. Elke maand vinden er een aantal concerten plaats. Dat is een applaus waard gezien het toch al cultuur-luwe Almelo best wat ballen kan gebruiken.

Uitgangspunt van podium Paco is dat de artiest op de eerste plaats komt.  Na een  maaltijd, een soundcheck met een bevlogen geluidstechnicus voelt de artiest zich gerespecteerd en gewaardeerd, waardoor hij of zij een optimaal optreden kan neerzetten. Ook de houding van het publiek, enthousiast en respectvol, draagt hieraan bij. De nadruk ligt hierbij op akoestische acts met eigen werk. Incidenteel wordt een uitstapje gemaakt naar andere soorten muziek, waarbij ook een ander publiek wordt aangesproken, zoals recentelijk het optreden van Trio Bart van Lier, een begrip in de jazzmuziek.

De gemeente Almelo is in gesprek met een aannemer en wil Paco Plumtrek uit hun huidige pand (de Kolkschool) jagen. Onze partijleider was gespreksleider tijdens een discussieavond over de toekomst van Paco Plumtrek, en cultureel Almelo. Bekijk hieronder de discussieavond (opgeluisterd door de muzikale “Geldwolven”).