Huisband

Roots Rising

We zijn trots! Per januari 2016 is elfkoppige reggae-, hiphop-, ragga-, balkan- en ska-formatie Roots Rising de officiele huisband van PVC-TV. De band was voor het eerst te gast tijdens aflevering één van PVC-TV, maar vanaf aflevering drie is Roots Rising dus elke aflevering van De Partij!

 

Roots Rising voor het eerst als PVC-huisband.

De Revolutie volgens Roots Rising

Roots Rising speelt niet alleen om ‘te spelen’ maar streeft een liefdevolle revolutie na en wil de wereld laten zien dat het ook anders kan. Links? Mwoah. Hippies? Wellicht. Klinken doet het!

 

De jongste clip van de band: Viva! (la Revolution).

Wat ze zelf zeggen:

Roots Rising is het nieuwe reggaegeluid uit het oosten! Deze verse 11-koppige band maakt een mix van Reggae, Hip Hop, Balkan en Ska. Met driestemmige vocale partijen, rake raps en bombastische climaxen vertellen ze het verhaal over “peace, love, unity and having fun!”

Verwacht een energieke show met een goed gevoede mix van Bob Marley, Manu Chao & The Roots. Roots Rising speelde o.a. al op TEDxZwolle, het Magneet Festival, Green Vibrations en in Het Burgerweeshuis, ATAK en in het voorprogramma van The Wailers.

Quotes: 3voor12: “Hou ze in de gaten, als dit nog niet al iets is, dan gaat het nog wat worden.” 3FM (Herman): “Vind dit heel vet. Het doet me denken aan Sziget, vrolijke mensen en warmte.”