Partijavonden

De PVC organiseert PartijAvonden om het onderbuikgevoel van de Nederlander te peilen en dan voornamelijk als het gaat om het thema Cultuur. (Maar ook andere sociaal maatschappelijke onderwerpen worden niet gemeden). De Partijavonden hebben de vorm van een theatrale talkshow. Denk aan De Wereld Draait Door meets Wim T. Schippers , met veel ruimte voor discussie tussen het publiek en het professionele gastenpanel. Elke avond is anders, want elke regio is anders. We zoeken contact met kunstenaars, muzikanten en creatieven uit de regio waar de partijavond gehouden wordt en vlechten inhoud en vorm in elkaar als een gesamtkunstwerk.

GRONINGEN

Klik HIER voor foto’s van de eerste PartijAvond bij het NNT in Groningen. Hieronder een sfeerimpressie van de 1ste PartijAvond:

Met dank aan cameramannen: Steven Liemberg & Ronnie Zeemering.

ZWOLLE

Klik HIER voor foto’s van de tweede PartijAvond bij Theater The Young Ones in Zwolle. Deze tweede avond is gerecenseerd. Lees de recensie “De Ballen van De Partij voor Cultuur”, geschreven door Tessa Kraijer, HIER.

Hieronder een samenvatting van de 2de PartijAvond:

Met dank aan IkBoerGoed.nl & Maickel Geurts Fotografie.

ENSCHEDE/HENGELO

De Partij voor Cultuur organiseerde op 29 juni een debat over culturele samenwerking in Twente, in het Rabotheater in Hengelo.

Op “PVC’s Grote Twentse Culturele Samenwerkingsverbanden Show” kwamen vragen aan bod als: “Op welke onderwerpen kun je elkaar versterken, hoe doe je dat en wat en wie heb je daarvoor nodig? Wat gebeurt er als instellingen gedwongen worden om met elkaar samen te werken. En wat gebeurt er als je niet alleen de directies, maar juist de uitvoerenden in de kunst en cultuur laat samenwerken?” Klik HIER voor foto’s van Frans Mensink. TV Enschede was ook van de Partij en maakte i.s.m. Jij&Overijssel een samenvatting in twee delen:

De Partij voor Cultuur (PVC) was als onafhankelijke partij oprecht benieuwd naar de culturele stand van zaken in de regio en daagde de sprekers van diverse culturele instellingen (Joris Kemps van Hof88, Rein Kroes van het Vestzaktheater, Willem Jaap Zwart van Concordia, Marcel Bok programmaraad De Kappen, Lous Kerkhof van Crea Hengelo, Angelina Schoonewille van Kaliber Kunstenschool, Rinze van der Wal van Atak, Quinta Clason als Cultuurmakelaar Oldenzaal, Johan de Jong van Metropool, Arnoud Odding van het Rijksmuseum Twenthe, Jacques Thomassen als voorzitter raad van toezicht Bieb Hengelo en Hans de Gruil van HeArtPool) uit om hierover met elkaar en het publiek, constructief in debat te gaan. Dat gebeurde in een niet alledaagse setting, maar met een twist, want daar staat de PVC bekend om. Zo nam de PVC haar huisband Roots Rising mee en vroeg lokale kunstenaars en muzikanten (Pier van Dijk, Merit De Jong, Martin Oostenrijk, Heleen van der Veen, Theo & Louise, Esther de Vries, Rijk Willems en Frans Mensink) het gesprek op eigen wijze te duiden.